Choď na obsah Choď na menu
 


Hádanky s chytákmi #2

Hi everyone!

 

Ako sa dnes všetci máte??? Ja dúfam, že skvelo. Dnes som si pripravila hádanky s poriadnými chytákmi (druhý diel) a verte mi, pri riešení si budete búchať hlavu o stôl XD XP X3. Tak si pripravte čaj, pohodlne sa usaďte a ideme na to! Odpovede nájdete na konci článku.

 

 

HOTELOVÝ ÚČET

Traja kamaráti prišli do hotelu a zaplatili 300 Sk za ubytovanie. Majiteľ medzitým zistil, že účet je len 250 Sk, a tak poslal recepčného, aby hosťom vrátil 50 Sk. Recepčný však nevedel, ako rozdeliť 50 Sk medzi troch ľudí, a tak 20 Sk skonfiškoval a vrátil im 30 Sk. Každý teda zaplatil 100 - 10 Sk, tzn. 90 Sk. Trikrát 90 Sk je 270 Sk. Recepčný si nechal 20 Sk.
Kde je teda tých zostávajúcich 10 Sk?

 

HOTEL

Do hotela, ktorý mal len dvanásť izieb, prišlo trinásť cudzincov a každý chcel mať izbu pre seba. Vrátnik dal každému vlastnú izbu nasledovne.
Trinásteho požiadal, aby chvíľku počkal s prvým hosťom v izbe číslo 1. Teda v prvej izbe boli dvaja. Tretieho dal do izby číslo 2, štvrtého do izby číslo 3 a tak ďalej až dvanásteho do izby číslo 11. Potom sa vrátil do jednotky, zavolal trinásteho hosťa a priviedol ho do prázdnej izby číslo 12.
Žeby ubytoval 13 ľudí do 12 izieb a každý mal svoju vlasntú izbu?

 

PUZZLE TÁRANINY

"Ak deň po zajtrajšku je včerajšok, potom 'dnes' bude tak vzdialený od nedele ako deň, ktorý bol 'dnes', keď deň pred včerajškom bolo zajtra!"
Ktorý deň v týždni je tento výrok pravdivý?

 

DVOJIČKY

Dve dievčatá sa narodili tej istej matke, v ten istý čas, deň aj rok, a predsa nie sú dvojičky.
Ako je to možné?

 

JEDNOSMERKA

Jedno dievča, ktoré sa učilo šoférovať, išlo v jednosmernej ulici opačným smerom, ale neporušilo žiaden právny predpis.
Prečo?

 

BAVORÁK

 

Máme 2 poháre. V jednom je 10 cl toniku a v druhom 10 cl fernetu. 3 cl toniku prelejeme do pohára s fernetom a po dôkladnom premiešaní prelejeme 3 cl vzniknutej zmesi späť do pohára s tonikom. Je teraz viac toniku v pohári s fernetom alebo viac fernetu v pohári s tonikom?
(Ignorujte chemické zloženie tekutín!)

 

ČAS

Čo sa vyskytuje raz v každej minúte, dvakrát v každom momente, ale ani raz v roku.

 

ODPOVEDE:

 

HOTELOVÝ ÚČET: Tak toto je pekný chyták. Každý kamarát zaplatil 90 Sk, pretože dali pôvodne 300 Sk a 30 Sk dostali naspäť (teda 270 Sk). Majiteľ získal len 250 Sk a rozdiel 20 Sk má recepčný. Je teda nezmysel pokúšať sa k 270 Sk pripočítať 20 Sk, keď tých 20 Sk vlastne recepčný zobral majiteľovi hotela z toho, čo hostia zaplatili.

 

HOTEL: Pri pozornom prečítaní textu úlohy zistíte, kde sa zobrala jedna izba navyše...(Do druhej izby mal ísť hosť číslo dva, lebo v jednotke čakal 13. hosť.)

 

PUZZLE TÁRANINY: Uvedený výrok je pravdivý práve v nedeľu.

 

DVOJIČKY: V ten deň sa narodilo uvedenej matke ešte aspoň jedno dieťa, a teda nie sú dvojičky lebo sú napr. trojičky.

 

JEDNOSMERKA: Išla peši.

 

BAVORÁK: Pomer tekutín v oboch pohároch je rovnaký. Toniku je presne toľko v pohári s fernetom, koľko je fernetu v pohári s tonikom.

 

ČAS: Písmeno m.

 

Tak to je všetko. Vy mi do komentárov napíšte koľko z nich ste vedeli, alebo či ste na tom ako ja a nevedeli ste nič :DDDD. Majte sa krásne a nezabudnite sa usmievať. BYE!

bye-.png

 

 

 

 

 

Komentáre

Pridať komentár

Prehľad komentárov

Zatiaľ nebol vložený žiadny komentár.